Om

Marie Rydne, började cykla 2012 då jag gjorde Klassikern.

Tävlade i landsvägscykling första gången 2015 (Master D40) och tog hem förstaplatsen i Swe Cup plus en bronsmedalj på Nordiska Mästerskapen. Året därpå (2016) började jag tävla i elitklass med Giro Cycle Club och har sedan dess tagit tre SM-medaljer i lagtävlingen i Tempo och var en del av lagets övriga placeringar på olika tävlingar. Lagets prestationer återfinns här: Giro Cycle Club. Under 2020 bytte jag  tävlingsklubb till CK Sundet men pandemin medförde tyvärr att det inte blev någon tävling under det året. 

Mellan den 30 juni – 4 juli 2021 cyklade jag sträckan Treriksröset – Smygehuk, 206 mil, på 99 timmar och 2 minuter (inkl vila) vilket är den snabbast kända tiden på sträckan för damer. 

Från 2021 kommer jag att tävla i den utsträckning som lusten faller på men även hitta på egna äventyr. Jag vill kombinera tävling och annan typ av cykling. Jag är lite av en ”gnetcyklist” som tycker om att upptäcka nya platser och sätt att cykla på – men även sidor hos mig själv vilket jag gör på olika sätt genom mina äventyr. Kort kan man sammanfatta det med att jag uppskattar aktivitet och hellre rör på mig än att ligga still på fritid och semester.

Det gör att cykelrelaterade upplevelser är ett återkommande inslag i mitt liv.  

Urval meriter:
SM-silver (2018) & SM-Brons (2017, 2019) lagtempotävling
Brons Nordiska mästerskapen linje D40
Vinst Master Swe-cup linje och total D40
Tidsrekord Tjejvättern med SubXX (2018: 2:39)
Vätternrundan (2016: 07:28)

Dessutom! Medlem i Galningarnas klubb av Mont Ventoux som den första svenska kvinnan att köra uppför Mont Ventoux 3 gånger samma dag (hette då Simonsson). Detta gjorde jag då jag endast cyklat i cirka 6 månader vilket jag än i dag kan förundras över att jag klarade. 

Till vardags arbetar jag som VD för ett utbildningsföretag med ca 150 anställda och huvudkontor i Göteborg.

Följ mig på Strava – klicka på bilden nedan.

Strava

ID
9555220
%d bloggare gillar detta: