Big mistake!

Så här 3 dagar före avresa är det verkligen läge att börja tro på väderprognoserna. Jag inser att jag lider av någon sorts väderappsmani, har typ 7 st installerade. Jag surfar glatt in på dem alla och litar blint på den som visar bäst väder. Det här är ju ett stort misstag, det fattar ni nog.

Igår till exempel, gick jag i spinn när jag såg nästa veckas prognos för Auckland. Det stod att det skulle regna 68 (!!!) millimeter på måndag. I varenda jäkla app! Måndag – vår första dag då vi ska cykla 14 mil.

Alltså, vet ni hur mycket 68 millimeter regn är när man sitter på en cykel och har drömt om att få sol på sig? Herregud tänkte jag – om ni läser om två drunknade, tokdårar till turistsvenskar som blev inspärrade för att de var ute och cyklade i monsunregn så vet ni vilka det handlar om. För cykla måste vi eftersom vi har en rutt som liksom blir helt paj om vi inte kommer iväg första dan som planerat.

Idag har det taggat ner sig lite på måndag och regnmängden minskat till typ 45 millimeter fast på tisdag istället. Så nu hoppas jag att trenden fortsätter så att det slutar på typ 8 eller nåt. Jag vet. Jag ska sluta stirra in i dessa appar, det är nog det bästa. Bara gilla läget och vara positiv helt enkelt. Jag har ju klarat monsunregn på Fiji under flera dygn och sovit utomhus i misären så det här blir ju peanuts.

Tisdagen ser ut som i Göteborg!

För att vara säker på att jag verkligen klarar de här vattenmängderna slank jag in på Lakritsroten idag och fyllde på med nödraketer i form av saltlakrits. Den ena spetsad med chili. Det här survivalkitet kan rädda vem som helst från det mesta faktiskt. Och lakrits är ju extra god när den är sådär lite blötlagd. Det vet ju alla.

Regnmat!

Fick ändå lite halvångest av det här så gick och skaffade en resehandduk så att jag kan torka mig. Det lär ju tydligen behövas😄

För övrigt är allt packat, jag är riktigt nöjd med min kompakta & minimala packning för fyra veckors ledighet. Om jag nu inte behöver kassera allt och shoppa loss på waterresistanta plagg på plats istället…

Vi kan också lugna er, inklusive de som igår hörde av sig, angående den vulkanolycka som var på Nya Zeeland. Tack för er omtanke. Vi kommer inte att skicka några bilder från den typen av otrevliga äventyr, det lovar vi!

Nu är det pepp för resan på fredag kväll, vi har att göra i totalt 36 timmar varav 27 på flyg. Sen är det 12 timmars tidsskillnad att vänja sig vid. Bloggen återkommer när vi är på plats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: