Resplan Nya Zeeland

Upplägg
En viktig faktor för oss är att kombinera cykeläventyret med alla de naturupplevelser som landet erbjuder. Alltså inte bara nöta en massa cykelmil utan vi kommer mest att cykla på de olika trails som finns på öarna. Vi har scannat hur terrängen är på dem och planerat rutten efter den & de sevärdheter som finns på vägen. Vissa trails består av skogscykling/ tuffare terräng medan andra består av blandat grus /asfalt och därmed enklare cykling. Det är kuperat så det blir en hel del höjdmeter överlag.

Några ställen svämmar över av sevärdheter & aktiviteter som vi vill göra så dessa dagar är cykelsträckan kortare. Ambitionen är som sagt att vara realistiska och inte ha en för offensiv plan. Eftersom vi inte riktigt vet hur terräng, väder och touringcyklar mappar upp mot en teoretisk planering så känns det rättvist mot oss och landet.

Vi har också bollat planen med folk som bor därborta och har kännedom om cykelförhållanden på öarna. Folket verkar för övrigt vänliga och vi har redan blivit inbjudna till en Nya Zeeländsk-hemmajul- med-sommar-barbeque hos några vi bokat boende hos på deras julafton. Låter ju helt magiskt!  

Jag ser barnsligt mycket fram emot att få krypa in i ett Hobbithus – rena drömmen!

Det blir dryga 170 mil i varierad terräng under dessa veckor. Men!! Det kan bli mer, det kan bli mindre. Det lär ju bli lite felkörningar på vägen. Vi har också valt bort många spännande saker som finns att göra & se så vem vet – spontaniteten kanske helt tar över när vi väl är där så att hela planen kapsejsar. Men det brukar ju lösa sig ändå😀

Som synes på bilderna kommer det att bli en oslagbar upplevelse att få fara omkring i dessa miljöer i flera veckor. Det här är ju bara några exempel på de trails vi kommer att cykla, jag lovar att jag kommer ha massor av egna bilder att dela med mig av från denna resa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: