NZ bikepackingtest

Nu ni! 5,5 veckor kvar – det är dags att testpacka & ge sig ut på en runda för att se om våra väskor håller måttet inför biketour Nya Zeeland. Spännande!

På bilden här har jag faktiskt lyckats få med hela packlistan i bara den bakre & mellanväskan. Jag har alltså fejkpackat väskan på styret med prylar jag inte ska ha med, bara för att testköra med den. Det betyder att jag kan fylla ut packlistan med lite fler bra-att-ha-saker som jag inte räknat med att få med mig. Glädjen är total över detta faktum🥳

Packat & klart för test

Ja, så här kommer vi att kuska runt i Hobbitarnas land i dryga 4 veckor. Enda undantaget är att vi hyr cyklar annars är det varken mer eller mindre än detta. Fantastiskt hur mycket man ändå får plats med på en cykel utan att det varken känns eller ser ostyrigt ut. Vikten på väskorna här är ca 8 kilo sammanlagt. Det blir bra extraträning💪

Ulf rullar på nästan som vanligt

Hur funkade testet? Över förväntan! Det var inte jättestor skillnad mot att cykla på vinterhojen utan packning. Inget vobblande av väskorna och det kändes balanserat. Lite tyngre än annars men vi kunde ändå hålla bra fart utan några problem. Nu har vi ju dessutom vinterkläder vilket kommer bytas till sommardress = lättare. Så med detta test kan vi konstatera att vi måste vara grymma mästerpackare😄

Så här glad var jag under testcyklingen när jag tänkte på hur mycket jag kan ta med😃

Tiden flyger ju iväg och det mesta är klart men vi behöver skapa resrutten i digital form så att vi kan navigera på plats. Blev till att beställa en ny Garmin, med bättre kartfunktion. Sen måste vi ladda (betala) hem kartor över NZ innan det går att lägga in alla dagsrutter i den. I nödfall får ju mobilen åka upp därborta men på stora delar av trailsen finns ingen täckning så det går inte att lita på den annars vanliga navigeringslösningen.

No Internet-forest

För övrigt hittar jag nya saker varje dag jag vill göra därborta. Förutom att cykla i naturen alltså. Åka jetboat, hoppa bungyjump, klättra i trädlabyrinter, bada i diverse varma källor, krypa in i Hobbithus, vandra upp på en glaciär och så vidare. Jag fattar att tiden inte kommer räcka till för allt men jädrar vad mycket skoj vi kommer att få uppleva!

Detta!! Must do.
Oändligt många såna här kommer vi cykla på.
Hobbitland är bokat✅

2 svar till “NZ bikepackingtest”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: