Kartrutter Biketour Nya Zeeland

Så! Nu är alla kartrutter gjorda. Tror vi har lyckats att få in dem i Garmin rätt också. Men det återstår att se😀

Först en överblick i Google Maps: www.google.com/maps/d/viewer

Etapperna

Rutten är uppdelad i 3 sammanhängande etapper med lite fusktransporter mellan (buss & färja). Så här ser dag 1-13 ut i en sammanhängande överblicksbild i Stravaformat. På den norra ön.

Dag 14-15 ägnar vi i New Plymouth och vilar med att bestiga ett berg innan vi tar bussen ned till huvudstaden Wellington, på den södra delen av den norra ön. Där ska vi fira nyår💥plus hoja omkring längs kusten några dagar & promenera i stan.

Det blir ju inte så mycket stadsliv för övrigt på denna resa så det blir roligt att få lite civiliserad stadsmiljö en liten stund. Fast jag tror egentligen att vi kommer känna oss som smutsiga bushtroll som inte platsar bland alla snygga, människoklädda & välfriserade stadsbor..

Etapp 2 runt Wellington på norra ön;

Efter stadslivet i Wellington tar vi färjan över till den Södra ön där vi har 5 cykeldagar (ska stå dag 18-22 på bilden nedan) längs den norra kustlinjen. Kul att vi lyckas hinna med båda öarna även om det blir lite knapphändigt med tid på just den Södra.

Vi avslutar cykelturen i Blenheim och tar tåget till Christchurch där vi lämnar hyrcyklarna. Här gråter jag förmodligen en skvätt för att cykeläventyret är över men får trösta mig med att iallafall ha en dag i denna stad innan vi flyger tillbaka till startplatsen Auckland.

I Auckland har vi ytterligare ett dygn innan det är dags att åka hem. En härlig 36-timmars resa och 12 timmars tidsskillnad väntar då😃

Etapp 3 på Södra ön;

Här är ett exempel på 1 av 22 dagsrutter. Totalt gör vi ca 170 mil och dryga 16 000 höjdmeter ser det ut att bli. I väldigt varierad terräng varav väldigt få asfaltsmil👌🏽

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: