Dag 1 Auckland – Hikutaia (Hauraki Rail Trail)

Ca 14 mil, 780 höjdmeter

En 36 timmars lång resa och 12 timmars tidsskillnad kändes lite i kroppen när vi vaknade. Den undrade vad som var på gång, inte en ny svältkur à la Fiji väl?!

Men åh, se där – dagsljus! Behöver jag säga mer än så? Jag går igång på denna sällsynta händelse. Allt känns så mycket bättre helt plötsligt så nu är både resa och klocka passé i min skalle. Mot cykeläventyret!

Vi fick skjuts av våra svenska kompisar till cykeluthyraren som låg vid flygplatsen. Bra att starta lite utanför stadskärnan i Auckland, trafiken där och vägarna är inte helt optimala för biketouring.

Vi tog runt en timme på oss att ställa in cyklarna och packa dem med vår minimalistiska packning. Sen var det bara att hålla tummarna för att Garminkartorna skulle lotsa oss rätt och pipa till om vi kör fel.

Packad & glad!

Vi sicksackar oss ut ur utkanten av stan, det går bättre än förväntat. Garmin verkar gilla våra kartor och vi är på rätt väg. Vi ska köra 14 mil och inser att det kommer ta sin tid med dessa cyklar, ny miljö, jetlag och vindarna som drar på. Men bara att trampa på och njuta av att vi äntligen är här.

Efter några mil, i Clevedon, svänger vi in till ett fik vid vägkanten. Dags att äta lunch. Vi hade hört att fikakulturen här i Nya Zeeland är grym och det kan vi verkligen intyga. Ställer ser inte mycket ut för världen men insidan innehåller kärlek! Till mat och juste fikakänsla. Det här lovar gott inför fortsättningen.

Fikakulturen här är 👌🏼

Vi tuffar vidare, det tar som sagt rätt lång tid att förflytta sig med ekipaget så om vi ska ha lite tid över ikväll är det bäst att köra på lite. Vi kör längs kustlinjen, Firth of Thames. Grymma vyer, lysande turkost vatten och medvind. Livet känns riktigt, riktigt bra.

Vi hittar in på vår första cykeltrail, Hauraki Rail Trail. Den ska leda oss till vårt boende för natten i Hikutaia. Denna trail är platt och består av en fin grusväg, anlagd på en gammal järnvägssträcka. Klockrent för dessa cyklar!

Efter några mil (vi har tjuvfikat en gång till på vägen😀) så är vi framme vid vårt dagsmål. Det tog 6 timmar att köra dessa mil och utan en enda felkörning. What, ska det gå så här smidigt att cykla här så är det ju helt klart över förväntan!

Vårt boende heter Corbett Bed & breakfast och är ett toppenboende. Ligger nära cykeltrailen och är så nice som det ser ut. Rekommenderas, bara att få sitta och äta frukost med ägarna på morgonen och höra om deras historia & livsstil är värt tramptagen hit.

Det snackas om att det är oväder på väg in också men det hör vi liksom inte utan tänker bara på hur nice det är att få cykla i flera veckor på andra sidan jorden och planerar inför dagsetapp 2.

Rutten då vi kört den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: