Dag 2 Hikutaia – Hot Water Beach (Hauraki Rail Trail)

Ca 8,5 mil och 835 höjdmeter

Efter en finfrukost på Corbett B&B ger vi oss av, tillbaka på Hauraki Rail Trail mot Thames. Vi ska passera den lilla orten och fortsätta längs kusten – på andra sidan Firth of Thames än vad vi körde igår. Trailen fortsätter en bit efter Thames och efter dryga 3 mil har det bara kommit lite duggregn på oss. Helt överkomligt. Men nu börjar det torna upp fula moln framför oss och det känns rätt mörkt att blicka framåt. Man fattar ju liksom att det stundar blöta mil innan detta är över.

Inga snälla moln i färdriktningen..

Ja så börjar det då. Galet stora & tunga regndroppar som bara blir fler och fler. Optimister som vi är fortsätter vi att trampa, i hopp om att det ska ge med sig.

Blött.

Nä. Det gör inte det så tillslut stannar vi till vid en public toilet. Här finns det nödutrustning för cyklister – en handdukstork👍

Lite hjälp på vägen.

Vi sitter och trycker här en bra stund men inser att det här kommer fortsätta. Vi ser att fiket på andra sidan vägen är öppet och äter lunch medan vi träffar ett par andra svenskar och pratar med dem i typ 1,5 timme innan vi bestämmer oss för att vi behöver komma iväg om vi ska komma fram till Hot Water Beach innan det blir mörkt.

Det kommer mindre droppar och vi känner oss sådär positiva igen. Snart ska vi vika av på vägen över vulkanberget. Vi tar en alternativ rutt för att slippa den tunga trafiken. Det här är en riktig höjdare! Det visar sig växla till grusväg som slingrar sig över berget, kantad av djungelväxter, det är bara Tarzan som saknas. Wow säger jag, rena drömmen att få cykla här! Regnar gör det inte heller så det är high5 på den här upplevelsen.

Rena drömmen att få cykla här!
Jag ❤️denna vulkandjungelväg

Det tar ju sin tid att köra denna stigning, som är en mil, med packning, grusväg och uppförslut. Fantastiskt är det iallafall och lagom tills vi ska få köra utför kommer regnet igen. Hur jäkla mycket vatten finns det egentligen och måste allt hamna på oss? Haha så deppigt men bara att gilla läget. Vi kommer få köra kvarvarande 4 mil i hällregn och motvind. Bra träning kan man se det som.

Nu kommer regnet igen..

Efter diverse mentala breakdowns hittar vi till Hot Water Beach och vår mysiga beachvilla, vi bor på Hot Water Beach Top 10 Holiday Park. Det är extremt skönt med en varm dusch och lite mat efter den här minnesvärda turen.

Beachhut modell very nice

Vi hyr ett par spadar inför morgondagens aktivitet – gräva fram en grop i den varma lavasanden nere på playan. Det går bara att göra 2 timmar +- om lågvattnet så vi ställer klockan på 05:45 för att inte bomma tiden. Vi går och sover med en önskan om bättre väder imorgon. Det kan ju inte bli sämre iallafall😀

Mer info om Hot Water Beach

En spade är en spade!

Rutten då vi kört den i monsunregn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: