Dag 3 Hot Water Beach – Waihi Beach (Hauraki Rail Trail)

Ca 123 km, 1250 höjdmeter

Den planerade rutten

Vi har ställt klockan på 05:45 för att passa lågvattnet, vi ska ner och gräva fram en egen varmvattenpool på stranden som ligger ovanpå en lavagrund. Fram med spadarna och ner till playan!

Underbar morgon!

Väl nere är det lite annat folk men inte några mängder. Kanske för att det regnar lite lätt eller för att de är morgontrötta och kommer senare. Vi ser att det ryker från sanden på sina ställen och väljer ett med närhet till havet, så det kan skölja in och blanda upp det varma vattnet i vårat blivande hål. Sen är det bara att börja gräva. Hålet blir större & större och snart kan vi lägga baken i den och plaska.

Lite Robinsontakter sitter i

Vattnet som rinner ovanifrån är brännvarmt så det är skönt när havsvattnet fyller på & det blir ljummet. Det här är supernice och en rolig upplevelse att få vara med om. Tänk om vi haft en sån här strand på Fiji, det hade varit 👌🏽

Färdiggrävna
Supernöjd!

Det var för övrigt en riktig Flashback till Robinson på denna strand, det kändes hemmavant på nåt sätt. Stället får höga poäng och upplevelsen var femstjärnig.

Samma vy som på Fijis stränder
Fina vyer

Nu ska vi cykla till Waihi Beach, dryga 12 mil. Det blåser rätt mycket men regnet har försvunnit så det är bara att ge sig av.

Bild från vår beachvilla på Hot Water Beach

Så fort vi börjat trampa kommer regnet. Såklart. Till det har vinden ökat i styrka och givetvis har vi den rätt i ansiktet. Det kommer bli en lång dag..

Så lång att jag inte tagit en enda bild från denna cykelupplevelse. Bara Ulf, när jag kommer uppför den 11% lutande vulkanbacken. Det blåste 24 m/s i byarna och den var inte i ryggen en enda gång. Att cykla uppför vulkanberg med den motvinden och vår packning, det kan ha varit den jobbigaste rundan jag gjort. Carolas låt ”En evighet” klingar i öronen.

Att cykla på Nya Zeeland 🇳🇿 är inget för den medvindsberoende solskenscyklisten, det kan jag lova. Vi är ändå hyfsat vana cyklister med hög tröskel men detta var nåt utöver det vanliga får jag säga. Nu har vi haft två skitdagar – rent vädermässigt – så kom igen nu NZ! Vi förtjänar en behagligare runda nu.

Det tar 6:30 att cykla denna stormrunda. Väl framme på Hibiscus Bed & Breakfast boar vi in oss och springer till en restaurang på playan och äter en trerätters o dricker 🍺. Välförtjänt efter den här dagen! Stora delar av turen körde vi på Hauraki Rail Trail som går på en superfin grusväg.

På väg att få mat!
Waihi Beach
Så fina grusvägar!

Kollar väderprognosen och imorgon ser det faktiskt ut att bli både sol ☀️ och mindre blåst så vi somnar med gott hopp!

Rutten då vi kört den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: