Dag 4 Waihi Beach – Matamata (Hauraki Rail Trail)

Ca 90 km, 400 höjdmeter

Den planerade rutten

Idag vaknar vi med solsken ☀️ Äntligen! Vinden är inte heller lika intensiv så det här känns riktigt lovande! Dessutom- en lite kortare distans vilket nästan känns som en vilodag😄

Från Waihi Beach är det en backe, där vi avverkar de flesta av dagens höjdneter. Känslan är bra då vi kommit upp och passerat villaområdet i Waihi, snart ska vi åka in på Hauraki Trail igen. Partiet mot Puerora körde vi igår och det var verkligen 3 njutbara mil. Grymma vyer och juste grusväg, dessutom i solsken gör att livet känns tipptopp!

Vägen mot Pureora
Vem vill inte cykla här?
Tunneln på vägen mot Pureora är sval

Det går lätt att trampa idag, det enda störningsmomentet är skav i ändan. Jag hade vinklat ner styret aningen för mycket vilket resulterade i en framtung sittställning. Konsekvensen är felbelastning på ändan och det i kombination med hällregn & dyngsura cykelbyxor blir skav. Bara att försöka rätta till så snabbt som möjligt. Det ordnar nog till sig.

När vi kommit till Pureora ska vi idag vika av till vänster på Hauraki Trail och köra åt Te Aroha. Ny väg för oss och nya vyer väntar.

Bland det första som dyker upp på vägkanten är en container som visar sig vara en kaffeholk! Jag är ju hyfsat svag för kaffe så det är bara att slänga sig på bromsen och prova om de håller sitt löfte – som säger att det är megagott just här. Nya Zeeländarna kan förresten det här med kaffe, varje gång jag beställt en cappuccino så har jag sagt nåt i stil med ”åhhh det här var bland det godaste jag druckit ”.

En kaffeholk i världsklass

Lil Big Coffee Bar är inget undantag. Kaffet är så jäkla gott och jag känner bara ren och skär lycka över det här stället. Jag gillar kreativa lösningar och holken är ett bra exempel på det. Jag röstar för att det smälls upp såna här i Sverige längs vägarna så kanske folk skulle vara lite gladare i trafiken!

Vi fortsätter sen vår kurs mot Matamata på fantastiskt fina grusvägar. Wow att vi får uppleva detta, det känns nästan overkligt.

Hauraki Rail Trail
Hauraki Rail Trail – superfina grusvägar

Vi kommer till den lilla byn Te Aroha, där det sjuder av liv. Här finns det hot pools, det är ett av flera vulkanmeckan dit folk vallfärdar för att få sig ett varmt bad och diverse skönhetsbehandlingar.

Vi ska till Rotorua och det vulkanområdet senare på vår resa så vi stannar bara för lunch här. Hittar ett fik, med organisk inriktning (som de flesta caféer har här). Jag beställer in den godaste sallad jag någonsin ätit. Det är ju säsong så grönsakerna här smakar så himla bra.

En fantastisk sallad i Te Aroha

Nu har vi bara ett par mil kvar till vårt boende i Matamata. Denna stad är lite större och det märks att turistattraktionen Hobbiton drar folk. Vi ska själva dit i morgon vilket jag ser fram emot som en förväntansfull sjuåring. Min dröm om att få se Hobbitvärlden på riktigt är så nära nu!

Vi bor på Eldonwood B&B som är lika bra som övriga boenden vi hittills haft. Trevliga värdar, rymligt boende och bra frukost. Vi tvättar lite kläder och somnar nöjda med dagen, särskilt att vi haft bra väder. Det ser ut att bli sämre igen imorgon😱

Tur vi ska få träffa Gandalf och gänget – då spelar dåligt väder ingen roll!

Frukostbordet på Eldonwood B&B
Eldonwood B&B
Rutten då vi kört den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: