Dag 7 Rotorua – Waiotapu (Waikato River Trails & Te Ara Ahi)

Cirka 40 km 550 höjdmeter

Den planerade rutten

Hotellfrukosten på Holiday Inn var bra, måttet på det är att de hade pannkakor😃 Plus en massa annat såklart. Mätta lämnar vi cyklarna på hotellet och promenerar mot Thermalparken Te Puia, som ligger några hundra meter därifrån.

Solen skiner men det är inte direkt varmt i vinden. Får hålla tummarna för att geysern och de varma källorna i parken kommer att sprida värme på oss.

Vi har tur!! Direkt när vi kommer in på området håller geysern på att vakna till liv, det sprutar varmt vatten ur den och det är ett riktigt häftigt skådespel vi får se – särskilt som solen skiner i bakgrunden.

Det här tycker jag är coolt på riktigt! Det dånar och är sånt jäkla drag ur detta bergshål så det är svårt att riktigt fatta hur det funkar. Jag känner att nyårsraketer är 80-tal från och med nu!

Nu börjar det
Som ett natur-fyrverkeri!
En stor mudpool

Samma sak som med Hobbitland – jag bara älskar den här grejen. Det är asballt med såna här saker som finns i vår natur och jag är SÅ tacksam för att få uppleva detta.

Egentligen skulle jag vilja prova att känna på vattnet men får nöja mig med att det kommer en dusch ovanifrån då geysern slår höjdrekord på vattenstrålarna. Alltså – jag har duschat i vulkanvatten🤸🏿‍♀️

Som krydda på det här blir vi sen turister på riktigt då vi går på en maori-uppvisning😃 Det tjoas och dansas och några har väldigt vältränade bringor.

Maoridans

Efter den här kanonmorgonen och upplevelsen har vi idag en kort cykeletapp, vi kommer iväg vid 13:30 och ska cykla på trailen Te Ara Ahi.

Trailen inleds med en lång betongled i en dryg mil innan själva etappen börjar. Vi viker då av på små naturstigar som är superfina, en del singletrack och ibland asfalt. Vyerna är som alla andra dagar – magiska att få framför ögonen. Det är en ynnest att få cykla denna trail.

Som ett vykort
Så nice!
Så häftig trail
Cykellycka!

Tyvärr tar leden slut och vi ska köra en bit på en liten avtagsväg innan vi kommer till vårt boende i Wai-o-tapu. Vi gasar förbi en klargrön sjö på den rätt dåliga grusvägen.

Diverse mineraler i denna kan man tänka

Efter 2 km tar vägen tvärt slut och en vägbom tar vid. Här kommer en halvnaken man och stoppar oss & upplyser om att vi kört fel. Synd för oss säger han men också att vi ju kan passa på att bada i den varma strömmen som ligger precis inne bland buskarna.

Vi har hamnat vid Kerosene Creek som vi hört talas om. Sagt och gjort, bara att hoppa av hojarna och gå in i varmvattenland och bada fötterna.

Fotbad i varmvattenland👌🏽

Det blir höga poäng på detta, jag tokgillar faktumet att hela stället levererar perfekt varmvatten. Som i ett nytappat bad. Alltså, det här är verkligen i min stil. Så lyxigt så jag tror inte det är sant. Här stortrivs jag & mår som en prinsessa 👑

Värre är det med Ulf idag, han har fått en riktig mancold av allt kallt regn som öst ner på oss så han tar på sig fotokostymen idag.

Ulf är lite laidback

Vi får ju köra tillbaka på grusvägen och sen ut på huvudvägen i 3 km innan vi är framme vid Wai-o-tapu Tavern där vi ska sova. Det här verkligen är mitt ute i ingenstans och stället är så charmigt som det ser ut. Ett riktigt hak!

Orten-stället😃

Överallt runtomkring oss ryker det i buskar, ur avloppshål och från bäcken som rinner på andra sidan vägen. Riktigt hett ställe som kryllar av thermalpooler vart du än tittar. Det är som att befinna sig i en Stephen-King-film. Jag tycker ändå att det verkar rätt praktiskt att ha inbyggd golvvärme där man bor😃

Väldigt annorlunda men sjukt ballt.

Rök utan eld!

Vi äter middag ute på bakgården och mår allmänt bra. Fotar lite blommor sen är det dags att summera veckan.

Vecka 1 har inneburit 34 timmars cykling, i väldigt varierad terräng, dryga 65 mil och 4 500höjdmeter. Därtill oräkneliga millimetrar regn, motvindar och oslagbara vyer. En toppenvecka utan tvekan. Den avslutas med att vi idag faktiskt har fått lite solbränna också😎

Färgglatt 🌸
Rutten när vi kört den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: