Dag 8 Waiotapu – Taupo

Cirka 55 km 320 höjdmeter

Den planerade rutten

Frukosten på Wai-o-tapu Tavern är self-service. Typ rostmackor, Nescafé och mjölk med flingor. Helt okej då det inte verkar vara andra som ska äta – vi kan köra rostmackerace och bli någorlunda mätta.

Vi ska inte cykla så långt idag så vi ger oss av vid 9. Vi vill ha lite tid i Taupo på dagen eftersom det finns mycket aktiviteter där.

Bakom oss ryker det hej vilt av alla varma källor, de syns extra bra på morgonen då det är svalare i luften.

Vägen till Taupo är en ren transportsträcka. En vanlig väg med rätt mycket trafik emellanåt. Bilisterna kör vansinnigt fort överlag här så det är alltid lite småläskigt när vi måste ta dessa vägar.

Vanlig väg

Men, det rullar på och vi kommer in på det som är Ironman-cykelbanan här i Nya Zeeland 🇳🇿. Det är IM-markeringar på vägen. Eftersom kompisen Lena ska hit och köra VM nästa år spelar vi in en film till henne.

Efter ett tag kommer en tjej på racer upp bakom oss och vi tar rygg på henne. Med våra tunga hojar och packning får vi ta i för att hänga på men det känns lite bra att få draghjälp. Efter ett par mil ska vi åt olika håll och vi tackar för skjutsen.

Nästan framme i Taupo passerar vi Bungyjumpstället där jag ska kasta mig utför i morgon. Vi svänger in och känner på stämningen. Wooh det här känns helrätt, vilket drömplace👌🏽

Detta är ju bara magiskt!
Den ultimata bungymiljön!

Jag känner mig pepp på morgondagen med dessa vyer och ser fram emot att få hoppa ut där. Blir också pepp på att åka jetboat på den fina floden, något vi även spanat in hemifrån.

Vi trampar runt lite i Taupo innan vi hittar till vårat boende, Taupo Debretts Spa Resort, där vi ska masa oss in i en liten hyttkabin. Helt ok för en natt.

Taupokabinen

Klockan är inte mer än 13:00 så vi diskuterar lite om vi ska välja att bada i de varma poolerna eller åka jetboat. Valet är enkelt så vi ber receptionen ringa båtstället, Huka Falls Jetboat, som också erbjuder hämtning o lämning på boendet. De kommer vid halv 3.

Alltså jetboat. Fy sjutton vad kul! Som en jättestor jetski som far omkring på väldigt grunt vatten, centimetrar från träd och hinder i vattnet. Plus – gör helspins så det känns som man är på nåt tivoli. Barnsligt kul och helrätt val!

Sverige på vänsterfronten härifrån sett
Höjdpunkten är Huka Falls, riktigt nära

Efter den här lyckade aktiviteten åker vi in till stan och går runt, äter middag och promenerar hem längs strandlinjen av Lake Taupo. En bra dag och imorgon är det julafton, som inleds med hopp i gummilina.

Vi somnar nöjda även idag!

Dricker lite Gingerbeer – en favorit!
Kvällssol längs Lake Taupo

Rutten när vi kört den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: