Dag 9 Taupo – Turangi

Cirka 50 km 300 höjdmeter

Den planerade rutten

Julafton! Julkänslan är obefintlig, här är det ingen kommers alls kring jul. Man ser lite glitter & en del granar här och var men inte så mycket mer än så. Skönt, kan gärna vara utan den hysteri som jul innebär på många ställen. Vi har lite sovmorgon, går upp runt 8 och käkar frukost på Taupo Spa.

Sen är det dags att bege sig tillbaka till Taupo Bungy och göra det! Ser fram emot den här upplevelsen med lite skräckblandad förtjusning.

Nu är det dags!

Har bokat tid vid 11 och vi är där i god tid innan, fixar registrering och invägning. Var förresten första gången jag stod på en våg sen Robinson för två år sen. Är rätt bra på att känna vad jag väger och hade på pricken rätt vilken siffra som stod på vågen. Får den uppskriven på handen eftersom de ska fixa gummibandet rätt när det är dags att hoppa.

Det blir till att vanka lite fram och tillbaka innan det blir min tur, jag hinner prata med de andra som också ska göra’t. Alla är lite smånervösa men läget är under kontroll, ingen freakar ut😃

Jag är inte så våldsamt pirrig faktiskt, mer förväntansfull. Det känns helsafe att hoppa över vatten och det är ett bra gäng som har hög säkerhetsnivå här, det märks.

Jag ber om att få åka ned med huvudet i vattnet & killen pillar på nåt som ska lösa det. Sen är det bara att ställa sig på avsatsen, se lite glad ut för kameran och kasta sig ut på 3.

Happy😀
Wohoo skriker lite
Blir blöt ner till midjan
Sjukt nöjd!

Ja det här var ju verkligen en höjdare! Jag vill hoppa igen men det får bli nån annan gång. Känner mig helnöjd med starten på denna julafton måste jag säga. Ulf avstod från att hoppa och han är nöjd med det också😊

Nu ska vi ge oss av på dagens cykeltur, till Turangi. Det är en kort runda på lite mer än 5 mil som vi tyvärr måste köra på Highway 1. Vi har blivit starkt avrådda från att köra där då trafiken är intensiv och det saknas vägren på vissa ställen. Men – vi har inga alternativa vägar som är kortare än 13 mil vilket inte känns aktuellt att köra idag. Vi tänker att vi provar & ser hur det känns.

Smal vägren..

I och med att det är julhelg verkar lastbilarna iallafall inte ha högtrafik vilket gör att det ändå känns helt ok att köra här. Det är ändå vinddraget från dem som är mest läskiga när man cyklar även om bilarna kör extremfort och ibland alldeles för nära.

Tycker ändå att det bara är några ställen där vägen känns farlig och där tar vi det väldigt easy. Det här är ju inte en favoritväg direkt men vi tar oss framåt i en hyfsad fart och kommer att komma fram till vårt boende i någorlunda tid för att få lite julaftonsfeeling.

Det finns inte särskilt många ställen att hitta nåt att äta på så det får bli en extravaganza-jullunch-a-la konservburk. Cheese macaroni går inte av för hackor!

God Jul från vägkanten🎄🎅🏼

Så småningom kommer vi fram till Turangi, går in på en mataffär och köper med oss frukost till i morgon. Träffar ett par Göteborgskillar som ”åh shit vad jag känner igen dig” men ser du inte vem hon är?! Det är ju Susanne Ljungskog😂 Får vänligt pika att nä men du tittar säkert en del på TV🤠 Haha ja, så var det.

7 km senare svänger vi in på vårt julaftonsboende, Braxmere. Oj vad nice, precis som på bilderna. Vi bor vid vattnet, här finns också en bra restaurang så den här dagen kommer få en finfin final. Stället känns riktigt lyxigt och är helt klart värdigt en julafton.

Julaftonskväll på Braxmere👌🏽
Välförtjänta av denna🍻

Bonus här är ju att det finns tvättmaskin⭐️ Rena kläder blev en kanonjulklapp som vi inte räknat med. Det behövs inte så mycket ibland!

Rena-kläder-fest🥳

Vi förbereder oss för morgonen, nu börjar ett sjok med dagar då vi har långa etapper igen. En del med mycket höjdmeter och grus/skog. Vi har haft några lugnare cykeldagar så vi känner oss pepp på det som ligger framför – Timber Trail och Forgotten World Highway bland annat.

Mer exotiskt än så blir det inte!

Kompensation för konservlunchen
Rutten då vi kört den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: