Dag 10 Turangi – Benneydale

Cirka 110 km 1400 höjdmeter

Då väderprognosen för dagen visade att det skulle bli regn på eftermiddagen tog vi oss upp tidigt och åt frukost i huset. Vi har velat lite om denna dagsrutt då det stod att det skulle komma nya hällregn som inte hade varit aktuellt att köra i, Timber Trail som vi är på väg till blir för tuff med det vädret. Men trailen är den jag sett mest fram emot på hela resan så det skulle kännas som en stor besvikelse om vi inte kan köra just denna. Tack och lov minskade regnmängderna i prognosen för varje dag och vi bestämde igår att vi kör på enligt plan.

Vid nio-tiden lämnar vi det fina Braxmere med nytvättade kläder både på oss och i bagaget. Känner mig julfräsch:o) Vi räknar med att dagens tur ska ta cirka 6 timmar. Dagens rutt innehåller lite höjdmeter att beta av och de första kommer redan några hundra meter efter att vi startat. Bra sätt att få upp morgonpulsen på!

Första backarna avklarade

Det går som en dans, lite böljande landskap med några stigningar som känns helt överkomliga. Vi kan köra på då det blir lite flackare och Vätternkänslan smyger sig på. Den Nya Zeeländska versionen av Vättern går här och det är lätt att förstå varför. Det är lite mer kuperad terräng här men annars likvärdig feeling.

Brum brum

Efter ungefär 7 mil piper Garmin till och beordrar oss att svänga vänster. Känns helt fel så Google Maps åker upp för att kolla läget, här syns att vi kommer spara nästan 3 mil på att göra som Garmin säger.

Vi kör in på avtagsvägen. Superfin väg! Den är till en början asfalt men övergår sedan till grus. Rätt snart börjar det även gå uppför. Rejält. Hela tiden. Det tar fasiken aldrig slut. Upp, upp, upp. Lunchtid har passerat men här finns verkligen inget mer att äta än de bars vi har med i väskan.

Grusväg, kul👍
Häftig miljö

Vägen är rolig att köra men den känns extremt lång och stundtals inte så lättkörd. Vi får plocka fram peppmode och säga till varandra att vi snart är framme.

Vi passerar skylten där starten av Timber Trail är, den Trail vi ska köra imorgon. Då vet vi att det är 2 mil kvar innan vi är i Benneydale där vi ska bo inatt.

Vi kommer ut på asfaltsvägen igen och det känns nära nu. Det lutar dessutom nedåt, solen skiner och vi vet att det väntar mat i huset vi ska bo i.

Vi rullar in i Benneydale. Det är juldagen så den enda butik som finns i denna stendöda lilla by är igenbommad. Ingen människa syns till någonstans. Det är lätt att hitta till boendet, Bright & Light, ett eget hus som vi ska bo i – det ligger tvärsemot brandstationen.

Ägaren är inte hemma men det funkar fint med att hitta nyckeln och ta sig in.

Huset i Benneydale

Åh. Helt riktigt, ägaren har ställt in en filled turkey i kylen så som hon skrev att hon skulle göra. Dessutom har hon ställt pasta och marsmallows vid sidan av så här lagas det juldagsmat så det sjunger om det.

Halva kalkonen åkte ned i ett huj

Sjunger gör även grannen som har julparty och bjuder över oss om vi vill. Hm, julfest i en lada i Benneydale. Vi tänker äta först och se hur orken är sen.

Juldagsfest inne i ladan hos grannen🍻

Lustig julfest ändå, de sitter inne i den där ladan hela kvällen. Man undrar lite smått vad som händer därinne men vi pallar inte att gå över för att vara med. Tur att de verkar klara sig bra utan oss.

Vi ska upp tidigt imorgon och köra hela Timber Trail, det kommer ta hela dagen så vi går och lägger oss med öronproppar ordentligt istoppade i öronen😀

Rutten då vi kört den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: