Drömgränsen (Women edition) – hur är planen?

Planeringen för min cykelutmaning går framåt. Den här roliga aktiviteten kommer att starta den 30 juni och pågå till den 4 juli. Om jag lyckas trampa så som det är planerat vill säga.

Projektet har nu fått namnet Drömgränsen (Women edition). För inte så länge sedan var dessa under 100 timmar en drömgräns för cyklister att klara på denna sträcka. Nu har några herrar lyckats med bedriften det senaste året men på damsidan är det ännu en rejält utmanande tidsgräns att trampa sig under. Rutten går från den nordligaste gränsen till den sydligaste i vårt avlånga land – projektnamnet gör alltså skäl för sig på flera sätt!

Drömgränsen!

Lustigt nog har jag valt exakt samma datum för min utmaning som Skridskokungen Nils van der Poel och Lars Skantz – som tillsammans ska försöka slå Richard Larséns otroliga 82 timmar 15 minuter. Vad jag förstår ska de cykla i par (vilka lyckosar). Jag kommer att cykla på egen hand som solocyklist och endast låta intresserade medcyklister att ligga på rulle eller sidledes. Jag är såklart mycket positiv till om folk hakar på så längs vägen, det kommer med all säkerhet att pigga upp och ge energi att fortsätta trampa på.

Men – det här gör ju att det blir dubbelt upp i att följa 2 spännande turer dessa dagar! Vi cyklar parallellt med några timmars tidsskillnad i målsättning. Tidpunkten är vald för att kunna cykla så många timmar som möjligt i dagsljus och undvika mörkerkörning så mycket det går (hoppas även att det är någorlunda värme i luften under hela resan).

Rutten startar i Treriksröset med planerade stopp i Moskosel (Arvidsjaur) – Brunflo (Östersund) – Karlskoga – Hässleholm innan målet nås i Smygehuk.

Det är en hel del att planera inför ett sådant här projekt (förutom att cykelträna inför det). Några av de viktigaste komponenterna är att ha en husbil, bränsle och ett stabilt Crew som kan serva längs vägen. De bitarna är i stort sett på plats och nu fortlöper planeringen med andra delar som är viktiga för genomförandet.

Husbilen kommer från www.husbilsuthyraren.se

Sponsorer

De sponsorer som är med och bidrar i projektet kommer att presenteras allteftersom både här och i andra kanaler. Det är SÅ välkommet med bidrag som går att få i någon form – oavsett om det är några kronor eller produkter som är relaterade till projektet. Mat, kläder, godis, kommunikationsprylar, reservdelar, lampor och liknande är heta!

Hör av dig via sociala kanaler eller mejl marie.rydne@rydnevolve.se om du är intresserad av att bidra eller har tips. Hjälp till att slå ett slag för tjejers idrottande! Tack!

Målet för egen del är att i första hand se till att Crew inte har några kostnader för sig under aktiviteten – de ger redan sin lediga tid för att vara med. I andra hand är det att kunna täcka kostnader i form av transporter av husbil och personbil som ska färdas i över 400 mil per fordon. Jag kommer att ha en insamling när jag börjar trampa – där eventuellt överskott efter att ha täckt dessa kostnader – kommer att skänkas till Mustaschkampen som jag är med och cyklar för genom Team Mustasch.

När jag börjar trampa kommer insamlingen starta och ev överskott skänkas till Mustaschkampen

Träningsförberedelser

Vad gäller cykelträningen så är ju denna vår inte en av de bättre jag upplevt. Sällan har jag frusit så mycket som jag gjort i år. April kändes som december och inte är det mycket bättre i inledningen av maj. Eftersom jag bor på Västkusten har jag förutom kylan också förmånen att få cykla i mycket vind. Ofta. Jag har ändå fått till några längre cykelturer på 30/25 mil-isch. Körde bland annat Minutjakten 315 som Vätternrundan stod bakom, där kämpade jag mig till en total andraplats och en första i damklassen. Nu planerar jag i det närmaste för en rejäl långcykling under Kristi Himmelsfärdshelgen.

Tack Vätternrundan för motivation till en långtur! Som längsta-damdistansvinnare vann jag ett klädkit från Craft.

För övrigt har jag varit flitig på Zwift och på gymmet för att stärka upp resterande delar av kroppen och bygga uthållighet i bål, rygg & överkropp.

Hyfsat många timmar på cykeln har producerats både här och där

Jag behöver nu även träna mer på att äta ordentligt när jag ska cykla så många mil koncentrerat, jag är inte världsbäst på att tugga och trampa samtidigt. Mest beroende på att jag sällan blir hungrig på cykeln men övning ger färdighet sägs det. Och jag vet ju så väl att det är avgörande att få i mig tillräckligt med energi under dessa dagar. Crew har i uppgift att köra energischema med mig och se till att jag får i mig tillräckligt. Kanske går lättare när jag vet att pannkaka står på matlistan.

Hur många pannkakor kommer jag att få i mig under Drömgränsen?

Mentalt upplägg

Mentalt kommer jag att dela upp mina etapper i 8 milsblock. Hur jag tänker? Att hemifrån mig till Varberg är det 8 mils cykling och 206 mil innebär att jag ska köra dit 26 gånger.

OM jag under den här resan kan få min skalle att tänka ”nu är det bara 25, 24, 23 osv gånger kvar” och då se vägen & sträckan till Varberg framför mig – så kommer det att kännas mer greppbart och inte som en ändlös, överjävlig 206milare som aldrig tar slut. Strategin kanske ändras ju närmare dagen jag kommer men just nu känns den som en fungerande modell för mig (jag vet att vägen till Varberg är platt men själva sträckan är överkomlig liksom siffran 26). Jag tänker och tror att en stor del av den här övningen kommer att handla om att övervinna rösterna i huvudet när sömnbristen tar ut sin rätt. Förutom att trampa alltså.

Målbilden Varberg! 26 gånger dit – sen blir det väl spa?

Ja, framöver kommer jag skriva om mina och crews förberedelser, vilka som är med och bidrar på vägen och annat som hör till projektet.

Tack för att ni följer & hejar!

2021-06-30T05:00:00

  dagar

  timmar  minuter  sekunder

tills

Drömgränsen start

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: