Nä, nu är det väl dags för tjejrekord också?!

Så här i pandemins spår gäller det att hitta på lite alternativa sätt att utöva sin cykling på. Jag och många med mig är ju vana att tävla, cykla i klungor och forsla oss runt diverse motionsevenemang på vår fritid. Meeen det börjar det ju bli SÅ långtråkigt och till viss del lite utmanande att hålla träningsmotivationen på topp nu när allt blir framskjutet eller inställt.

Våren är ju också helt kass hittills, om man nu inte går igång på misärcykling – vilket jag ju tycks göra eftersom jag envetet gett mig ut på ett antal rundor den senaste tiden där jag absolut inte har njutit en sekund. Storm, hagel, snö, regn, nollgradigt och så vidare. Alltså FY F-N vad vidrigt det kan kännas ibland! Oavsett hur bra jag är på att rabbla ”det här är bra för mig” när jag kämpar mig framåt i hagelstormen så är det ju inte alltid så ljuvligt att sitta där på sadeln med en stelfrusen, dyngsur kropp som behöver frakta sig hemåt de där milen som blinkar på cykeldatorn. Nej nu förtjänar vi alla lite mer happiness i vårluften så vi får bättre cykelenergi i våra kroppar!

Charmigt värre

I förra veckan kom ju även beskedet att Vätternrundan är flyttad till i september, årets runda som jag ska köra med Team Mustasch. Även det var ett väntat besked men det framkallar ändå lite smådepp att behöva vänta så länge – jag ser mycket fram emot att få köra runt sjön med detta celebra gäng. Jag är inte jättetaggad på att sitta inne hela våren och köra Zwifttävlingar utan jag måste UT & trampa och ha nåt att blicka fram emot.

Så! Nu tänker jag banne mig göra slag i saken och trampa som grabbarna! Det vill säga att cykla genom Sverige på så få timmar som möjligt. Från Treriksröset till Smygehuk – ett äventyr på dryga 205 mil ska avverkas på lite mer än 4 dygn. Jag har som mål att cykla sträckan på under 100 timmar. Nu är det bara hoppas på att jag kan få till den träning som behövs innan det är dags.

Man kan ju konstatera att det inte är lika hett hos tjejerna som killarna att göra den här utmaningen, killrekordet verkar vara en snackis i stugorna även i år. Vem vet, ett tjejrekord kanske kan skapa lite sug även i dambastun? Eller i isvaken, som ju annars varit 2021 års heta trend. Det finns ju såklart tjejer som cyklat sträckan tidigare men inte med ett uttalat snabbt tidsmål. Jag tänker att om man ska sätta rekord känns ju det här som ett smart sätt att göra det på – vara först ut (om nån annan inte hinner före)!

Exakta tidpunkten för mitt projekt är under planering men det kommer bli när det är mycket ljus under dygnets timmar och något varmare ute, åtminstone i de Södra delarna av landet.

Snabbaste kille i skrivande stund är ju Richard Larsén på galna dryga 82 timmar. Att sikta på 99 för min del är offensivt men det känns ändå på något sätt ”överkomligt”. Från början tänkte jag 110 men justerade ned det efter att fått uppmuntran utifrån. Jag har lyssnat runt lite bland de som gjort denna tur och har lagt en grovplan som är någorlunda rimlig – även om det givetvis är ett jättetufft schema.

Så här ser min planering ut för tillfället, den kommer att korrigeras lite med tiden men det är bra att ha något att utgå från i detta nu.

Treriksröset – Smygehuk under 100 timmar

Total Längd kmTotal antal timmarTotal cykeltid timmarTotal vila/annat timmarRullsnitt cykelRullsnitt inkl vila
206099821725,120,8

Grovplan dagsetapper

EtappLängd kmCykeltidSovaAnnan VilaTotal vila
1520202,51,54
2510202,51,54
3510202,51,54
4400162,51,54
5120601,01
Total20608210717
Etapperna kommer att justeras lite innan det är dags

Jag hoppas att mina erfarenheter från Robinson kan komma till nytta gällande ihållande sömnbrist, jag fick ändå en hel del träning på det där i hyddan. Jag tror ju att det är min allra största utmaning – att behöva cykla i mörker, vara bängtrött och ändå behöva fortsätta trampa fast kroppen bara vill lägga sig ned o sova. Pannbenet lär behöva stå på ON för att klara av att vara i rullning i lite över 4 dygn under den här aktiviteten.

SÅ! Nu ska jag sätta ihop en fysisk Teamcar som kan stötta mig på detta äventyr.

Jag kommer behöva en husbil i någon form, några välorganiserade och uthålliga personer som agerar chaufför/mek/matlagare/social mediaguru. De här stackarna behöver stå ut med att sova begränsat, köra bil långsamt och navigera rätt på ändlösa vägar, mata och massera mig och se till att min resa blir så smidig som möjligt. Plus dela med sig av hur det går till de som följer trippen. Spekulanter eller tips på sådana får gärna höra av sig:o)

WANTED!

Vad händer innan dess då? Jag kommer givetvis att träna på att långcykla utan att sova innan det är dags att göra det här i skarpt läge. Jag är hyfsat trygg i att alla mina mil främst förra året och den ihållande träningen i vinter är en bra grund att stå på, sen är det ju några månader kvar att nöta på innan det är dags. Jag återkommer med hur planerna fortskrider och hur träningen går här.

På återhörande!

Önska mig lyyyycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: