Countdown! Crew! Follow me!

Nu är det bara en dryg vecka kvar innan jag tar de första tramptagen på mitt äventyr Drömgränsen. Målet är som jag skrivit tidigare – att cykla genom Sverige på under 100 timmar. Jag kommer att starta i Vittangi, 10 mil söder om riksgränsen i Karesuando, och först cykla 10 mil norrut innan jag vänder och cyklar söderut ner till Smygehuk.

Denna lösning är för att det är krångligt att ta sig in i Finland och starta från Treriksröset. Jag gör så för att det ska bli rätt distans på rutten dvs 206 mil.

Crew! Jag har med mig fem riktiga guldkorn i TeamCars som kommer att serva mig under äventyret, bläddra här nertill för att se bilder på:

  • Pär Atuma Nilsson Värmland (Cyklist, Service. Kock, Förare, Allt-i-allo)
  • Fredrik Granlund Stockholm (Cyklist, Service, Data, Förare, Allt-i-allo)
  • Anders Radler Kungsbacka (Cyklist, Crew Master, Teknik, Allt-i-allo)
  • Ulf Rydne Göteborg (Cyklist, Närmast sörjande, Service, Förare, Allt-i-allo)
  • Malla Sjöholm Kungsbacka (Cyklist, Kusin, Förare, Sociala Media Master, Allt-i-allo)

Crew kommer att vara uppdelade i en husbil samt en personbil och härja runt i sociala kanaler med diverse uppdateringar när de inte servar mig eller sover.

För en ”vanlig ovetandes” kan jag tala om att det krävs en hel del planering och logistik för att genomföra denna tur. Crew behöver vara effektiva – inte bara vid de stopp som görs. Nä, deras uppgifter är att mata mig, langa dricka och energi, massera mig, bädda i ordning husbilen de korta stunder jag ska sova, plocka fram kläder för olika väder, torka dem om de är blöta, kolla och fixa hojarna, hålla reda på färdvägar och korrigera om det är några hinder på vägen, uppdatera sociala kanaler, hålla koll så att jag inte cyklar i diket, väcka & få iväg mig i tid vid vilan plus vid sovpaus och så vidare.

Sen ska se själva få lite vila mellan varven. Som sagt, de kommer att ha fullt upp och kommer bli glada för varenda hejarop de får för sin insats! För mig är de guld värda och är en del i att jag lyckas med min utmaning.

Blanda sportdryck från Umara är en prio Crew uppgift

Under de senaste dagarna har jag inspirerats av Jimmy Rönn – som just kört samma sträcka & satt nytt herr rekord på galna 73 timmar och 37 minuter. Han slog tidigare rekord med råge (det var på 82:15). Han käkade typ grillchips o gainer under sin resa. Så häftigt att se hur han lyckades hålla både kropp och knopp i topptrim fast detta är en utmaning som heter duga! Jag ska minnas hans prestation när jag har det tungt. Det var både spännande och roligt att följa honom & crew, jag hoppas vi kan stå för något liknande.

Bilden är från projektets Instagram

Följ min och vår resa!

Du kan följa mig och oss via Instagram/stories samt Facebook/händelser både med bilder och livesändningar. Klicka på knapparna ovanför så kommer du direkt till aktuella sidor.

Du kan också följa mig via Livetracking från den 30 juni kl 06:00 – klicka in dig på denna sida och följ instruktionerna så ser du var jag befinner mig på en kartvy.

Vill du bidra till något gott?

Kom gärna ihåg att skänka ett bidrag till mitt äventyr! Huvuddelen av det som skänks (jag kommer först se till att Crew inte har några kostnader för att vara med på resan) går till Mustaschkampen ~ för att forska kring prostatacancer. Jag cyklar Vätternrundan med Team Mustasch som varje år samlar in pengar för detta ändamål.

Alla bidrag räknas och numret du kan swisha är 076- 131 40 91. Tack!!

Från läger med Team Mustasch foto Chris Lanaway

Färdplanen och tiden före start(går att ladda ned via knappen nedanför)

Vi lämnar Göteborg på söndag morgon, första stopp i Östersund där hälften av oss sover på hotell och hälften i husbilen. På måndag tar vi oss till Gällivare där vi upprepar samma upplägg. På tisdagen äter vi långfrukost och gör en sista planering innan vi åker upp till Vittangi där vi övernattar i husbil & tält innan starten går kl 06 onsdag den 30 juni. Sen är det bara till att köra på😀

Kommande dagar innebär fixa matlådor, packa, hämta cykel från service, hämta extra sadel, hämta all mat från ICA Halmstad Högskolan, kaffe från Bergstrands, mata in alla rutter i lånedatorer från Wahoo, hämta husbil och stripa både den & personbilen. Fira nån sorts midsommar och sen ge sig iväg🥳

Stripad husbil

Tack för att du följer & hejar, vi ses snart igen!

Planerad färdrutt, start i Vittangi -> Karesuando & sedan vända nedåt. Se även färdplanen.

2021-06-30T06:00:00

  dagar

  timmar  minuter  sekunder

tills

Drömgränsen Women edition

3 svar till “Countdown! Crew! Follow me!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: