Kina suger

🇨🇳 2 flyg av 3 avklarade, först flög vi till Paris. Där käkade vi middag som inte ser så mycket ut för världen men den där pajen var faktiskt den godaste jag nånsin ätit. Sorry mamma.

Efter ett par timmars mellanlandning satte vi oss på nattflyget till Shanghai. Vi hade medvind så det tog bara 10,5 timmar mot planerade 11:15. Jag sov typ hela resan med en sjuk kines bredvid, hans hostattacker var inte hälsosamma och jag försökte desperat att sova med huvudet vänt bort från honom. Resultatet blev ju typ nackspärr men hellre det än att få alla baskelusker som for omkring honom på mig.

I Kina har varken jag eller Ulf varit tidigare. Jesus, här finns det verkligen utvecklingspotential. Inte minst i transferdisken. Det tog en timme innan de lyckats få ut våra boardingkort ur apparaten från 1900-talet. Då var det bara två före oss i kön. Sjukt komplicerat verkade det, rätt obegripligt för oss som är vana att göra den proceduren själva.

Efter den här totalt ineffektiva passagen var det dags att lämna sina tumavtryck i en self-service hörna. Intryck av Kina – här är man bevakad deluxe, det är kameror överallt och man får tydligen uppförandepoäng i nåt system här via kameraövervakningen. Skumt. Undrar vad jag får för poäng för det här kritiska inlägget😄

Sen kör de ju med strypt tillgång till sociala medier. Det är högst oklart om bilderna jag lagt till här kommer med/är tillåtna. Känns rätt omodernt måste jag säga och inget land för mig att emigrera till.

En bra sak – de har en fjärrkontroll på toasitsen. Här kan man välja sitsvärme, fläkt och lite andra helt onödiga funktioner. Det var ändå rätt skönt med värmen i baken men helt klart överkurs & kontrast mot transfergrejen. Nja, Kina imponerar inte så här långt men det är ju mer än en flygplats, det hajar jag.

Vi har iallafall upplevt 3 kvällar på mindre än 24 timmar nu. Det kommer även vara seneftermiddag/kväll då vi landar i Auckland. Lite snurrigt. Och mörkt!

Shanghais flygplats är för övrigt stor men det händer inte mycket här, det är rätt tomt. Folk har väl annat att göra en lördagkväll. En rismiddag har vi fått i oss och en ☕️ från Starbucks.

Nu är det bara att vänta på det sista 12 timmars flyget, sen är vi framme i Auckland. Får se hur snygg man känner sig då😀

Ulf har däckat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: