Dag 18 Marahu – Nelson (Tasman’s Great Taste Trail del 2 & Abel Tasmans Nationalpark)

Cirka 80 km 700 höjdmeter

Klockan ringer vid kvart i 7, dags att få i sig lite kaffe & macka innan vi ger oss ut till Abel Tasmans Nationalpark. Vi tänker att vi ska promenera åt ena hållet till kl är 09 och vända tillbaka sen. Vi ska ändå cykla 11 mil idag och det tar sin lilla tid att packa, komma iväg och sen cykla milen.

Underbart fin morgon

Det är inte många ute än när vi går in i parken. Horder av människor kommer att välla in om ett par timmar så det är himla rofyllt att bara höra ljud från oss själva, djuren och havet.

Ingången till Nationalparken
Morgontrött pippi

Vi behöver inte gå särskilt långt innan jag får flashback till livet på Fiji & Robinson. Miljön känns väldigt lik och jag trivs som fisken i vattnet. Åh, här hade jag velat ha fler dagar och inte behövt åka härifrån redan idag.

En liten morgonstund här är ⭐️
Prommis klädd med buskar
Flashback Fiji
Kunde vara Fiji
Fijifeelingen fortsätter
Här behöver vi tyvärr vända tillbaka

På tillbakavägen möter vi horderna av turister som börjar invadera parken, som vi ju tyvärr behöver lämna. Känns tråkigt men jag är väldigt tacksam för att ha fått denna morgon, den var bara bäst! Att få promenera här, ta in naturen & lugnet innan vi sen ska få ännu mer av den varan fast på cykel – det var helt oslagbart.

Time to go!

Vi har ju vänt om rutterna från igår till idag och vice versa. Det innebär att vi ska köra drygt 11 mil och över inlandet på Tasmans Great Taste Trail. Vädret är behagligt när vi kommer iväg och energinivån är hög från morgonen.

Fin trädallé
Här hoppade fiskarna i vattnet

Vägen ringlar sig genom landskapet det är hyfsat platt och lättkört utan någon trafik.

Plötsligt måste vi ha passerat någon klimatzon då det blir iskallt. Det är konstigt här, ibland blir vinden bara helt isfrostig fast det nyss var jättevarmt. Det blir stora temperaturskillnader på nolltid och det känns ibland som att vintern kom tidigt i år. Typ som att det kommer stå pingviner och lura i buskarna närsomhelst.

Det är bara att dra på väst och armvärmare och keep on going.

Freezy inte helt nöjd

Som tur är kommer det lite uppförsbackar som gör att värmen kommer tillbaka i kroppen och även lite grusväg som är fin att köra på.

Grusvägen ringlar sig

Men dagens besvikelse är ändå att vi har tagit fel vägval och kommer att missa Spooners Tunnel som ligger på denna Trail. Bu. Men idag tycker vi det är för kallt att vända tillbaka så vi väljer bort denna höjdpunkt.

När vi kommit till Wakefield är det läge att hitta nåt att äta, det är fortfarande svinkallt- inte mer än 12/13 grader och det behövs energi för att köra de sista 4 milen till Nelson. Vi hittar en local store och får i oss varsin macka och livet återvänder.

Fått upp värmen

Milen till Nelson är platta så de går relativt snabbt att köra. Här kommer vi också in i nån värmezon, temperaturen åker upp flera grader, solen tittar fram och humöret tinar upp.

Vi planerar att stanna och äta innan vi kommer till vårt Airbnb-ställe för natten men misslyckas. Vägen till boendet dyker upp för tidigt och vi trampar uppför den rätt tuffa backen till huset. Som alltid när det är backigt till boendet så är utsikten magnifik. Det här är inget undantag, ”Best level sea views” är ett boende som är lätt att tycka om. Superfräscht rum, trevliga värdar och fantastisk vy över havet. Rymlig lounge med en kaffemaskin, det gillar åtminstone jag som är kaffefreak.

Utsikt från Airbnb i Nelson
Fin vy från boendet

Backen är dock lite mastig att tänka att vi ska köra repeat på igen så vi börjar tänka hämtmat istället för att hoja ner till stan.

Men – värdparet i huset överlevererar och erbjuder sig att skjutsa oss ner på stan som ett alternativ. Väldigt snällt! Vi tackar ja och får en bra middag i mysiga Nelson och tar sen en taxi hem.

Katedralen i Nelson

Nu har vi bara en cykeldag kvar innan Biketour Nya Zeeland 🇳🇿 är över. Med denna dag i bagaget ser vi fram emot att få trampa i lite varmare väder än idag, plus att få äta en varsin Continental frukost med den fina vyn i blickfånget.

Kvällssol från rummet
Rutten när vi kört den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: