40 dagar kvar till start!

Tiden tickar på fort och nu är det 40 dagar kvar till jag ska börja trampa från Treriksröset (förutsatt att det är öppet däruppe annars blir det till att trampa motsvarande mil från annan startplats) och ta mig 206 mil ner till Smygehuk på under 💯 timmar. Förberedelserna går framåt i en bra takt, på alla plan. Borträknat kvällens Zwiftinsats som redan glömts bort😃.

Jag har klart med flera sponsorer som är väldigt generösa i sina bidrag – STORT tack till er för att ni vill vara med och stötta mig på detta äventyr!

Svensk klädföretag –
bidrar med cykelkläder
Svensk sportdryck och kosttillskott i världsklass!
Mejeriprodukter till mig & Crew
Transportföretag i Göteborg – bidrar med bränsle
Husbilsuthyrning med bra villkor –
bidrar med delspons på husbil
Träningsprogram & coachning – bidrar med träningsupplägg
It konsulter av bästa sort
Dekaler och reklam
Team Sportia Skärhamn
Cykelprylar
Mat
Teknisk utrustning

Under den senaste veckan har jag haft förmånen att tömma ur Umara Simon en hel drös med tips kring genomförandet av ”Drömgränsen”. Det var ju han som startade denna utmaning förra året när han cyklade sträckan på just under 100 timmar (99:18).

Bättre input än hans är svår att få eftersom hans prestation ligger så nära min tänkta tid och han var ju även med då Richard Larse’n körde på 82:15. Simon körde förvisso åt omvänd riktning men hans tips är verkligen värdefulla – jag suger i mig som en svamp! Han är tokgenerös med att dela med sig av sina erfarenheter, en riktig guldkille ⭐️.

Från den givande pratstunden tar jag bland annat med mig att Simon hade sin bästa dag den sista etappen. Det ska jag tänka på när jag är djupt nere i källaren och letar efter nåt (eller nån) som ger kraft att trampa mig framåt.

Att jag utöver alla tips får köra med Umaras sportenergi under den här turen ger mig lugn i magen i förskott, bättre produkter är svåra att hitta. Jag är så tacksam för att få alla dessa bra saker med mig från Umara!

Umara Simon vid målgång i Norr

Träningstest

Jag har haft en bra period där jag fått lite mer distans i benen och i helgen gav jag mig bland annat på att köra en 27-milare. Jag gjorde det enkelt för mig och körde Söderut och tänkte att jag antingen vänder tillbaka om det börjar regna eller så fortsätter jag tills jag kan hoppa på ett sent kvällståg tillbaka till Göteborg. Det blåste västliga vindar och det var förvånansvärt skön temperatur för att vara våren 2021 på Västkusten.

Cykelturen startade med ett missnöjt lycka-till-bräk från denna sköning

Strax utanför Falkenberg mötte jag Martin & Johnny på andra sidan vägen. Kul att få snacka lite med dem och få en anledning att kliva av hojen! Sen trampade jag vidare några mil men vid Getinge kom regnstänken & molnen såg inte alls snälla ut så där vände jag tillbaka – 13,5 mil hade jag hunnit då.

Hej Martin & Johnny! Kul att få en anledning att ta en snackepaus.

Jag hade en väldigt behaglig dag i sadeln, det var väl lite gnetigt att jag hade västlig vind även på tillbakavägen men det är ju bara bra träning tänker jag & det var helt överkomligt ändå. I Kungsbacka fick jag sen vinden i ryggen så jag hade en bra avslutning hem de sista tre milen.

Jag snittade på 30,5 och gjorde mina 27 mil på 9 timmar. Det är för hög fart i förhållande till vad jag ska hålla under äventyret (25,1) men det var ändå okej tempo för dagen. Jag vill inte köra mig sur i benen nu utan siktar på att kunna köra längre sträckor med okej fart utan att få träningen i veckorna förstörd. Det var lagom ur det perspektivet på denna tur.

Åh det är ju faktiskt vår även om det känns väl kallt för att uppfatta det så i år.

Men hur gick det här med att äta nu då, som jag ju inte är så bra på? Nä, jag var inte bra på det den här dagen heller. Jag körde i fyra timmar utan att äta nånting. Däremot drack jag cirka 1,2 liter sportdryck. Jag blir lite trött på mig själv och det blev ju minuspoäng till mig, så jäkla kasst upplägg. Självklart fick jag bakslag senare då jag helt sonika var tvungen att stanna en extra gång och möla i mig både Plopp & en påse lakritsskum.

Minus på mitt energiintag!

Totalt stannade jag tre gånger varav det sista stoppet inte hade varit nödvändigt om jag skött mitt energiintag lite bättre i början. Slutsatsen av det här är att 1. Skärpa mig 2. Uppmana Crew till att pusha mig att få i mig energi hela resan. Det är prio att jag inte behöver ta en massa onödiga stopp eller hälsar på väggen och måste bryta. Jag kommer att lyda dem till punkt och pricka, det har jag lovat mig själv.

Nu ska jag få till några fler långrundor, jag varvar med intervallpass och gympass. Jag tror att min största utmaning i det här äventyret kommer vara att hantera sömnbristen, att inte somna dag 3 när jag trampar därute på vägarna. Cykla känns det på nåt sätt som att jag kan så det är jag inte så orolig för – även om det är första gången jag kör så långt på så koncentrerad tid.

Viktigt att inte säcka ihop i överkroppen

Det är svårt att öva på sömndelen eftersom det inte går att spegla den faktiska sömnbrist jag kommer att ha under de här 4 dygnen. Jag ska ta vara på lite Simonknep och göra vad jag kan för att nyttja kroppens naturliga sömnrytm och anpassa sovpauser till dessa i möjligaste mån.

Framåt

På söndag har vi uppstart med Crew, det ser jag mycket fram emot! De är lika peppade som jag och det ska bli kul att samla ihop oss lite för att gå igenom planeringen tillsammans. Hur grymma är inte de som ställer upp för mig i detta äventyr, det är helt fantastiskt! Jag hoppas de låter mig ge dem lite utrymme här framöver så ni kan ge dem en applåd för deras kommande insats!

Insamling

Jag får en del frågor kring hur och om man kan vara med och bidra till mitt äventyr. Ja! Jag kommer öppna upp en insamling före äventyret så den som vill kan vara med och bidra till mina omkostnader – framförallt så att Crew inte behöver betala något för att de är med på detta. Sedan kommer eventuellt överskott att skänkas till Mustaschkampen (jag cyklar Vätternrundan med Team Mustasch i år som trampar för att bekämpa prostatacancer). Självklart kommer jag vara transparent med allt som har med bidrag att göra!

Under året kör jag med Team Mustasch & samlar in pengar för en god sak – forskningen om Cancer

Sist men inte minst!

Håll utkik i mina sociala medier där jag inom kort lägger ut rabattkod till dig som vill köpa snygga och sköna cykelkläder hos svenska företaget Sigr.

Snygga & sköna kläder från Sigr.

4 svar till “40 dagar kvar till start!”

  1. Du galna äventyrliga härliga kvinna! Ska bli så roligt att följa med på den här resan! Se hur du kommer att gräva i de djupaste dalen i själen till att cykla i eufori.

    Gillad av 1 person

    1. Bästa crew ever, ni kommer verkligen vara en bidragande faktor till att jag lyckas hålla motivation och andan uppe under den här övningen. Du och ni är ⭐️⭐️⭐️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: